[Проект] Mood Music

 1. Библиотека за тагване на музикални файлове в база данни, като идеята е таговете да са настроения. Настроенията се асоциират с часови период от деня, като може да има и празнични тагове, тоест определена музика да е свързана с конкретна дата.

  Идеята е да има няколко публични функции, които да връщат името на файла, който трябва да се изпълни по подадено настроение, часови период или ден, в зависимост от това какво потребителя иска.

  Ако има хубава имплементация на аудио библиотека и нещо за графичен интерфейс, може и да се изгради семпъл mp3 player.

 2. Тъй като последните ми 2 идеи (за бинго и тази, която е първия пост) не бяха удостоени с отговор дали стават или не, пиша 3-та идея, на която се надявам да получа поне едно 'не', ако не става, за да знам да мисля отново, защото времето до Бъдни вечер се стопява.

  Библиотека за работа с матрици - намиране на матрица на трансформация в 2д/3д по стандартно зададени трансформации (ротация, транслация, симетрия/отражение), транспониране, намиране на диагонална матрица, прилагане на трансформация към точка, за да се намери нейното изображение и т.н.

 3. Идеята за работа с матрици е интересна, но вече налична: https://github.com/skelterjohn/go.matrix и https://code.google.com/p/gomat/

  Идеята с mood music звучи забавно, но до колкото аз разбрах, получава таг и на рандъм връща един резултат, което е твърде тривиално. Дай да помислим как можем да я усложним.

  Дали можеш да агрегираш от някъде тази информация? Т.е. потребителят да не въвежда тези тагове? Знаем също, че на различни хора една и съща песен им носи различни емоции.

  Пример: Песента X е маркирана като романтична. Иванчо като чуе за тази песен, обаче му става тъжно, защото я връзва с деня, в който Марийка го е зарязала. И когато той поиска да чуе романтична песен и му се пусне тази, той ще има възможността да посочи, че според него песента е тъжна. Това обаче не трябва да променя тага на песента, а просто е лично предпочитание.

  Очевидно, когато броят лични предпочитания мине глобалния, искаме да добавим този таг глобално.

  Оказва се, че има такава услуга. Можеш да черпиш вдъхновение от нея. Ако решиш, че ще можеш да си усложниш идеята (недей отива твърде далеч, все пак), направо я подхващай. В противен случай пускай нови идеи в тази тема.

  П.П.: Извинявай за липсата на отговор. Не знам как не съм видял тази тема.

 4. Тъй като в момента не се сещам за нещо, което да усложни тази идея смислено, ще предложа друга.

  Библиотека за работа с графи, реализираща графова структура и алгоритми свързани с нея - най-пряк път между 2 точки, минимално покриващо дърво, max-flow, всевъзможни обхождания, проверка за цикличност, ойлеров път, планарност, свързаност и каквито други свойства намеря за графите.

  Ако това не е достатъчно, може да се опитам и да направя графично представяне на графа под windows canvas, но не мога да гарантирам от сега резултат.

 5. graph Е първата библиотека която намерих.

  В описанието пише че не е оптимизирана и липсват част от нещата които ти си казал.

  Тоест все още има какво да се добавя и преправя ако искаш и Киро каже че е достатъчно сложно

 6. Харесва ми идеята ти.

  However there are still essential parts missing, such as a symbolic implementation of each graphs and APIs to load the graphs with data from an io.Reader. This will be implemented in a not too far future.

  This library has also not been optimized. However, the graphs can handle sizes in the hundred millions vertices. Some algorithms will be very slow on such sizes, most will have an acceptable running time.

  Оставям на @Александър да избере кое от двете да прави. Дали да я започне от нулата своята библиотека или да форкне форкне тази и да работи над нея.

 7. В такъв случай, за да не бъда повлиян по някакъв начин от библиотеката, ще започна моята от нулата.

  Иначе искам да попитам, кога ще е хубаво да пусна списък на операциите /алгоритмите/, които мисля да се поддържат, за да не излезе, че проекта е прекалено малък или има много неща, но някои не са направени?

  Това го казвам във връзка с факта, че сега не се иска един тон спецификации, но от друга страна без изчистени граници на проекта, не може да се знае колко голям ще бъде, особено в моя случай.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.