[Проект] Carousel/Slideshow

 1. Здравейте,

  Идеята ми е да направя библиотека която позволява добавянето на някакво slideshow към някакво графично приложение. Спрях се на това защото не намерих такава такава библиотека на Go пък и би било полезно. Бързината на сменяне на картинките ще може да се конфигурира, както и позицията и размера на картинките. Пък ако остане време и се сетя още екстри, ще ги добавя и тях.

  Благодаря.

 2. Ами идеята ми е някаква библиотека която приема за вход, някакви картинки или път към тях и опции, като бързина на сменяне на картинките, дали да се въртят наляво или надясно, ако остане време и по-сложни анимации, къде точно да се появяват картинките, дали да ги преоразмери. И да ги сменя плавно. Нещо такова http://sorgalla.com/jcarousel/ .

 3. да, това е jQuery плугин и искам да постигна същия графичен ефект написан на го графично (GUI) приложение. Моята библиотека, няма да връща нищо, тя ще лепва картинка и ще я сменя плавно с други картинки за да се получи ефекта carousel. Т.е. идеята е точно каквато е идеята и на jQuery приложението. Както jQuery приложението добавя слайдшоу към уеб приложенията, така и моята библиотека ще добавя слайдшоу към GUI приложенията на Go. Т.е. идеята е да може чрез моята библиотека, към други Go графични приложения, да се добавят слайдшоу-та. :)

 4. Ще дам и пример:

  package main
  
  func main() {
    images := []string{"slide1.jpg", "slide2.jpg", "slide3.jpg"}
    slideshow := new(Slideshow)
    slideshow.setPosition(0, 0) // We want the slideshow to be at the top left of our graphic application
    slideshow.setSize(100)   // Pictures will show with height 100 and width auto
    slideshow.setImages(images) // We specify the image that we want to show
    slideshow.start()      // And now the images begin sliding at the top left
  }
  

  Т.е. ще напиша Slideshow библиотеката която в момента липсва и тя ще има методите SetPosition, SetSize, SetImages, Start и други.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.